Billån #3

Motor

Billån Test

Vi hjelper deg å finne ut hvor mye du kan låne så du er klar til å handle når drømmebilen dukker opp. Har du derimot funnet bilen du ønsker deg allerede, kan du få tilbud om billån innen svært kort tid.

Finansieringsbevis

Hos oss kan du få tilbud om billån både til kjøp av ny bil fra forhandler, samt bruktbil fra privatperson. Send oss en henvendelse så tar vi kontakt, spør deg om noen detaljer rundt ønsket bil og din økonomiske situasjon. Mens vi snakker med deg legger vi inn opplysningene direkte i systemet og kan i de fleste tilfeller gi deg et tilbud eller svar der og da.

Det er alltid smart å ha et finansieringsbevis klart, da vet du hvor mye penger du kan låne til å kjøpe deg ny bil eller brukt bil. Et slikt bevis er en trygghet både for deg og for selger som ser at du er i stand til å finansiere et bilkjøp. Søk om billån eller lånebevis i dag!

Er du kanskje interessert i billån for unge? eller lån til bobil eller campingvogn?

Vår samarbeidspartner på billån er Brage Finans

Ved å velge billån som finansiering er du sikret nedbetaling som samsvarer med bilens verdifall. Du kan også låne med pant i boligen om du har ledig sikkerhet.
Du har ikke anledning til å låne med pant i bil etter at kjøpet av bilen er gjennomført. Lånet signerer du med BankID.

Fra finansieringsbevis til ny bil

 1. Søk om lån eller lånebevis, og ha dette klart før du finner bilen du ønsker deg
 2. Når du har funnet bilen du ønsker å kjøpe bør du:- Sjekke bilens tilstand nøye hos NAF eller godkjent verksted
  – Kontrollere Brønnøysundregisteret om det finnes økonomiske heftelser
  – Sjekke om bilen har gyldig EU-kontroll
  – Pass på at selgerens legitimasjon stemmer med navnet på eieren i vognkortet. Hvis du betaler til en som ikke eier bilen, risikerer du å tape både pengene og bilen. Skriv “REGNR” i en en SMS til nummer 2282 (Statens Vegvesen) før registreringsnummeret: REGNR AA00000. Tjenesten koster tre kroner.
 3. Alle lånedokumenter må signeres og returneres til banken før overlevering/omregistrering av objekt
 4. Skriv alltid kjøpekontrakt, og send en kopi til oss
 5. Tegn kaskoforsikring med panthaverinteresse
 6. Lever melding om eierskifte (vognkort del 2) og betal omregistreringsavgift
 7. Når bilen er omregistrert er det klart for utbetaling. Banken innfrir eventuell gjeld og utbetaler resten av lånebeløpet direkte til selger

Tips: Under «Din side» på vegvesen.no kan du få oversikt over alle dine kjøretøy, sende salgsmelding, melde tap av vognkort og sjekke fristen for EU kontroll.

01

Gratis tjeneste

Alle våre tjenester er gratis for deg som kunde, fordi Eiendomsfinans honoreres av bankene vi samarbeider med. Tilbudet eller tilbudene vi presenterer for deg, er uforpliktende.

02

Fast rådgiver

Personlig oppfølging er nøkkelordet hos Eiendomsfinans. Du får en fast rådgiver som ser hele ditt økonomiske bilde, slik at vi kan gi deg råd om endringer du bør vurdere for å oppnå lavest mulig kostnad på dine lån.

03

Mange års erfaring

Siden 1993 har Eiendomsfinans hjulpet titusenvis av kunder med å finne riktig bank og låneprodukt, og ingen tilsvarende bedrift i Norge har vårt utvalg av samarbeidspartnere innen finansiering.

RENTER

BILLÅN

Priseksempel – Grønt Billån 35 % egenkapital: kr. 200 000, over 7 år, nominell rente 5.15 %, effektiv rente 6.71 %, kostnad kr. 51 407 totalt kr. 251 407.

Effektiv rente er beregnet ut fra lånebeløp på kr 200.000 og 7 års nedbetaling, etableringsgebyr kr 2.500 og termingebyr kr 95.

Egenkapital 35 %: nominell rente 5,15 %, effektiv rente: 6,71%

Egenkapital 20 %: nominell rente 5,80 %, effektiv rente: 7,40%

Egenkapital 0 %: nominell rente 6,75 %, effektiv rente: 8,40%

GRØNT BILLÅN

Priseksempel – Grønt Billån 35 % egenkapital: kr. 200 000, over 7 år, nominell rente 5.05 %, effektiv rente 6.42 %, kostnad kr. 49 166 totalt kr. 249 166.

Egenkapital 35 %: nominell rente 5,05 %, effektiv rente: 6,42%

Egenkapital 20 %: nominell rente 5,70 %, effektiv rente: 7,10%

Egenkapital 0 %: nominell rente 6,60 %, effektiv rente: 8,05%

KASKOFRITT BILLÅN

Priseksempel – Kaskofritt Billån –  kr. 100 000, over 5 år, nominell rente 11.45 %, effektiv rente 14.89 %, kostnad kr. 41 480 totalt kr. 141 480.

Effektiv rente er beregnet ut fra lånebeløp på kr 100.000 og 5 års nedbetaling, etableringsgebyr kr 1.500 og termingebyr kr 95.

Egenkapital 35 %: nominell rente 11,45 %, effektiv rente: 14,89%

Boligkreditt: Betal hva du vil, når du vil

Et boliglån nedbetales etter en fast nedbetalingsavtale. Boligkreditt gir deg derimot en kredittramme (lånesum) basert på verdien av din eiendom med pant i boligen din. Du kan ha boligkreditt inntil 60% av boligens verdi.

Lånerammen kan benyttes til det du vil, og du kan flytte penger til og fra lånekontoen når det passer deg. Du bestemmer selv når og hvor mye som nedbetales, så lenge du er innenfor den avtalte kredittrammen. Denne typen lån kalles også fleksilån og rammelån. Du betaler bare renter på den delen av lånet du til enhver tid benytter, og kan benytte den som en kombinert låne- og sparekonto.

Snakk med oss om å refinansiere boliglån til boligkreditt, i noen tilfeller er det et svært godt produkt, men ikke alltid. Noen ganger kan avdragsfritt lån være bedre. Vi forklarer deg hvorfor.

Eksempel:

Du får innvilget en boligkreditt på to millioner, men trenger egentlig bare 1,3 millioner fordi det er summen du har i restgjeld i dag. Da har du altså 700.000 tilgjengelig på lånekontoen hvis du i fremtiden har behov for pengene. Kanskje du vil pusse opp, kjøpe en hytte eller ta deg en ekstra ferietur? Så lenge de ekstra 700.000 står på lånekontoen, betaler du ikke renter for beløpet.

Dersom du flytter 100.000 over til brukskontoen din påløper det renter på disse pengene, og du må da neste måned betale renter for et lån på 1,4 mill. Kanskje du får igjen 50.000 på skatten, eller feriepenger, da kan du sette disse pengene inn på lånekontoen og betale renter for 50.000 mindre måneden etter. Slik kan du fleksibelt flytte penger frem og tilbake på lånekontoen.

Kontakt oss hvis du vil refinansiere boliglån til boligkreditt.

Tips: For deg som har en tendens til å gjøre dyre impulskjøp kan det være lurt å unngå boligkreditt, da fleksibiliteten og tilgjengeligheten et slik lån gir deg kan gjøre at du bruker mer penger enn du i utgangspunktet hadde tenkt.

Lån uten avdrag – betal kun renter i en periode

Avdragsfrihet kan innvilges på lån som har sikkerhet innenfor 60% av boligens verdi. Dersom du eier flere eiendommer må lånet ikke være høyere enn 60% av den samlede verdien på eiendommene.

Med avdragsfrihet betaler du bare renter på lånet ditt. Om du ønsker å betale avdrag innimellom kan du det. Avdragsfrihet ytes for inntil fem år av gangen og kan fornyes dersom du har betalt renter punktlig etter nedbetalingsplanen.

Kontakt oss hvis du vil refinansiere boliglån med avdragsfrihet.

FAQ

Har du lyst til å snakke med en rådgiver? Da kan du ringe oss eller komme innom et av våre kontor.