Eiendomsfinans AS

Informasjon om behandling av personopplysninger

Vi i Eiendomsfinans AS (org. nr. 987 214 597) behandler personopplysninger i forbindelse med at vi gir økonomisk rådgivning til private (jf. pkt. 1), i forbindelse med direkte markedsføring (jf. pkt. 2) og i forbindelse med webanalyse (jf. pkt. 3). Vi behandler også personopplysninger når vi bistår i forbindelse med at det inngås avtaler om lån, kreditt og forsikringer (jf. pkt. 4).
I det følgende vil vi informere om blant annet hvilket ansvar vi har ved behandlingene, hva som er formålet med behandlingene, hvilke personopplysninger vi behandler og hvordan vi behandler personopplysningene. Vi vil også informere om hvilke rettigheter de registrerte har, og hvordan de registrerte kan utøve disse (pkt. 5).
 
1          I forbindelse med økonomisk rådgivning   
1.1       Ansvarsforhold
Det er Eiendomsfinans AS som er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger i forbindelse med økonomisk rådgivning, og som skal påse og påvise at opplysningene behandles i samsvar med gjeldende personopplysningslov.
Vi benytter enkelte eksterne leverandører, blant annet i forbindelse med drift og vedlikehold av våre informasjonssystemer. Disse behandler personopplysninger på våre vegne, og i samsvar med en skriftlig avtale. Denne avtalen pålegger leverandøren en rekke plikter, herunder taushetsplikt og plikt til å sørge for tilfredsstillende informasjonssikkerhet.    
1.2       Nærmere om formålet med behandlingen
Vi behandler personopplysninger for å gi privatpersoner (Kundene) økonomisk rådgivning, særlig knyttet til lån og forsikringstjenester. Dette innebærer at vi holder oss oppdatert om hvilke tilbud som finnes i disse markedene, og gir Kundene råd mht. om vedkommende bør inngå nye avtaler og eventuelt med hvilke tilbydere.  
1.3       Hvilke personopplysninger som blir behandlet
Når Kunden henvender seg til oss for å få økonomisk rådgivning, vil vi be om Kundens navn og kontaktopplysninger, og om slik informasjon og dokumentasjon som er nødvendig for at vi skal kunne gi kvalifiserte råd.
Hvilke personopplysninger som behandles vil variere fra sak til sak, men vil typisk omfatte opplysninger om Kundens fødselsnummer, ansettelses- og inntektsforhold, bolig- og eiendomsforhold, gjeld og andre økonomiske forpliktelser, vilkår i eksisterende avtaler med banker og forsikringsselskaper, sivilstatus og husholdningens størrelse. Opplysningene hentes fra Kunden selv, eller fra tredjeparter i henhold til en skriftlig fullmakt fra Kunden. I tillegg henter vi inn opplysninger om kredittverdighet fra kredittopplysningsbyråer.
Opplysningene vil knytte seg til Kunden selv, og i visse tilfeller til andre medlemmer av Kundens familie og husstand.
1.4       Rettslig grunnlag for behandlingen
Eiendomsfinans AS behandler personopplysninger om Kunden fordi det er nødvendig for at vi skal kunne gi økonomisk rådgivning på Kundens anmodning, før en eventuell avtaleinngåelse hvor Kunden er part. Behandlingen er tillatt etter personvernforordningen art. 6 bokstav b.
Vi behandler opplysninger om andre medlemmer i Kundens familie eller husstand, så langt det er nødvendig for å ivareta Kundens berettigede interesse i å motta økonomisk rådgivning, og interessen overstiger de andre registrertes interesser, rettigheter og friheter.  Behandlingen er tillatt etter personvernforordningen art. 6 bokstav f.  
Vi oppfordrer våre Kunder til å ikke sende oss opplysninger om rasemessig eller etnisk opprinnelse, politisk oppfatning, religion, overbevisning eller fagforeningsmedlemskap, helseopplysninger eller opplysninger om en fysisk persons seksuelle forhold eller seksuelle orientering.  Det vil kun være aktuelt å behandle slike opplysninger i noen spesielle tilfeller, og vi vil da be om et særskilt samtykke til fra de registrerte. Kundene samtykker i så fall på vegne av eventuelle barn som vedkommende har foreldreansvaret for.
1.5       Hvor lenge behandles opplysningene?
Vi behandler personopplysningene så lenge det er nødvendig for å gi Kunden økonomisk rådgivning. Vi vil slette personopplysningene innen en uke etter at Kunden opplyser oss om at han eller hun ikke lenger ønsker å motta vår rådgivning, eller dersom samtykke til behandling av særskilte kategorier personopplysninger blir trukket tilbake. Vi vil uansett slette opplysningene når det har gått 5 år etter siste utførte oppfølgning av Kunden.  
Vi beholder Kundens kontaktopplysninger i inntil 10 år, med mindre Kunden reserverer seg særskilt mot dette.  
1.6       Utlevering til tredjeparter
Vi leverer ut personopplysningene til banker og forsikringstilbydere, når det er nødvendig for å bistå Kunden med innhenting av tilbud, søknader og avtaleinngåelser, jf. pkt. 3. 
Personopplysningene vil ellers bli levert ut dersom det er nødvendig for å oppfylle en rettslig forpliktelse som påhviler Eiendomfinans, herunder etter pålegg fra offentlige myndigheter (for eksempel Finanstilsynet eller Datatilsynet).
Vi vil også levere ut personopplysninger til Politiet når det foreligger mistanke om forsøk på kriminelle handlinger mot Eiendomsfinans eller våre Tilbydere.  
 
2.         I forbindelse med direkte markedsføring
Eiendomsfinans AS behandler personopplysninger for å gi direkte markedsføring om produkter og tjenester som vi eller våre samarbeidspartnere tilbyr. Markedsføringsaktivitetene skjer i samsvar med markedsføringslovens bestemmelser.
Det er vi som er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger i forbindelse med direkte markedsføring, og som skal påse og påvise at opplysningene behandles i samsvar med personopplysningsloven.
Vi behandler kontaktopplysninger, og opplysninger om alder, inntekts- og gjeldsforhold, samt bostedsadresse for å gi tilbud som er tilpasset Kundes antatte behov. Kunden kan når som helst motsette seg at vi behandler vedkommendes personopplysninger for markedsføringsformål, gjennom å kontakte oss på firmapost@eiendomsfinans.no
Behandlingen av personopplysninger for markedsføringsformål er i dette tilfellet tillatt etter personvernforordningens artikkel 6 f.   
 
3.            I forbindelse med webanalyse
Når du besøker vårt nettsted (www.eiendomsfinans.no) registrerer vi ulike typer informasjon om deg i en "Cookie". En Cookie (informasjonskapsel) er en liten fil som lagres lokalt hos deg. Den er ikke skadelig og kan ikke inneholde virus eller programmer. Det den gjør er å lagre informasjon fra nettstedet vårt, for eksempel når du besøkte oss sist eller data du har tastet inn i et bestillingsskjema. Det er en Cookie som gjør at nettstedet vårt for eksempel husker hvilket språk du foretrekker og legger dette som standard valg for deg.

Dette avsnittet har som formål å forklare hvordan vi samler data om brukerne på nettsidene våre, hva vi bruker eller kan bruke denne informasjonen til, samt forklare hva du kan gjøre for å kontrollere bruk av denne informasjonen.

Hvilken informasjon registreres om deg som bruker 
Når du besøker Eiendomsfinans på nett, registrerer vi ulike typer informasjon om deg som bruker: 
 
  • Din posisjon, ved bruk av IP-adresse, posisjonsdata eller lignende
  • Din web-adferd, som hvilke sider du besøker og hvor ofte, eller produkter du bestiller
  • Teknisk informasjon om din nettleser og ditt operativsystem
 
Hvordan vi samler og lagrer opplysninger om deg 
Informasjon om deg som bruker blir fanget opp og lagret ved hjelp av cookies/informasjonskapsler og i noen tilfeller din IP-adresse.
All datatrafikk mellom din nettleser og våre servere er kryptert, og blir lagret med våre strenge krav til datasikkerhet.

Formålene og hvordan vi benytter data som er samlet inn på nettstedet
Data om din web-adferd blir brukt til flere ulike formål:

Analytiske formål
For å kunne lære av din og andre brukeres adferd benytter vi et system som heter Google Analytics. Her analyserer vi data slik at vi kan forbedre nettstedets funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold. Dataene, som for eksempel IP-adresse lagres anonymisert på …….. servere i ……. Disse verdiene er anonyme og inneholder ingen informasjon som kan spores tilbake til deg, og IP-adresser anonymiseres. Informasjonskapsler som brukes til dette formålet er:
 
  • ……….
  • ……
Vi bruker et ……. System som heter ……. for å administrere verktøyene vi bruker i forbindelse med analyse og markedsføring. Her lagres det ikke data.

Tekniske formål
For at nettstedet vårt skal være så stabilt som mulig fordeler vi trafikk på flere servere med en trafikkfordeler «junction». 
Informasjonskapsler som brukes til dette formålet er:
 
  • ……
Personlig tilpasninger 
For å sikre at innhold blir mest mulig relevant for deg, bruker vi informasjonskapsler som inneholder data som for eksempel språk, segment og digital enhet. Opplysningene vi innhenter i forbindelse med bruk av nettstedet kan i visse tilfeller bli kombinert med informasjon fra ditt øvrige kundeforhold.
Informasjonskapsler som brukes til dette formålet er:
 
  • ……
  • …….
  • ……..
  • ……..
 
Markedsføring 
Vi bruker informasjonskapsler utstedt av tredjepart for å gi deg mer relevante annonser og relevante tilbud i andre kanaler. Dette er data basert på innhold og sider du har besøkt hos oss. Informasjonen i informasjonskapslene vil bli aggregert før de sendes til tredjepart. Personopplysningsloven med tilhørende konsesjoner og markedsføringsloven regulerer nærmere bruk av kundeopplysninger til dette formålet. Tredjepartsaktører vi bruker er Google, Facebook, Instagram og LinkedIn. 
Informasjonskapsler fra tredjepart som brukes til dette formålet er:
 
  • ….
  • …..
  • ….
  • ….
  •  
  • Les mer om hvordan Google bruker de ulike informasjonskapslene nevnt over. 

    Innstillinger for bruk av informasjonskapsler i nettlesere
    Ved å tillate bruk av informasjonskapsler vil du kunne få en mer relevant brukeropplevelse av nettsteder du besøker. Du kan likevel endre på dette ved å gjøre endringer i innstillinger i din nettleser. På nettvett.no finner du beskrivelser til hvordan du kan du kan slette informasjonskapsler eller avvise informasjonskapsler.
4.         Som agent for banker og forsikringstilbydere
Vi opptrer som agenter på vegne av långivere og forsikringstilbydere (Tilbydere).  Vi behandler derved personopplysninger på Tilbydernes vegne, i forbindelse med innhenting av tilbud, innsendelse av søknader og ved eventuell senere avtaleinngåelse.
Det er Tilbyderne som er behandlingsansvarlige for vår behandling av personopplysninger i den forbindelse. Vi er å anse som Tilbydernes databehandlere, og behandler personopplysningene i henhold til en skriftlig avtale med disse.   
Vi benytter også enkelte eksterne underleverandører, blant annet i forbindelse med drift og vedlikehold av våre informasjonssystemer. Disse behandler personopplysninger i samsvar med en skriftlig avtale som pålegger underleverandøren tilsvarende plikter som vi har overfor de behandlingsansvarlige.
 
5.         De registrertes rettigheter

De registrerte har når som helst rett til å få innsyn i de opplysningene vi har om vedkommende, og til å få supplert eller rettet uriktige eller ufullstendige personopplysninger. Dersom den registrerte ber om det vil vi levere ut opplysninger som vedkommende selv har gitt oss, via rekomandert sending pr. post.

Den registrerte kan også motsette seg behandling av personopplysninger for markedsføringsformål, jf. pkt. 2, og trekke tilbake eventuelle samtykker som er gitt til behandling av særskilte kategorier personopplysninger, jf. pkt. 1.4.  Behandlingen skal i så tilfelle opphøre. 
 
Du kan kontakte oss gjennom en av adressene under hvis du vil gjøre dine rettigheter gjeldende, eller ønsker mer informasjon om hvordan Eiendomsfinans behandler dine personopplysninger:
Adresse: Eiendomsfinans, Cappelensgate 24, 3015 Drammen
Henvendelser om bankens eller forsikringsselskapets behandling av personopplysninger må rettes direkte til den aktuelle Tilbyderen. Du finner en oppdatert liste over våre tilbydere her