gutt og jente sitter ved et bord. De ser på en åpen laptop og har en del papirer på bordet

Derfor er det så viktig å rydde i skattemeldingen før nyttår

Derfor er det så viktig å rydde i skattemeldingen før nyttår

Dersom du tenker å refinansiere, bygge på huset, kjøpe fritidseiendom eller rett og slett låne mer penger, er det svært viktig at skattemeldingen er så ryddig som mulig.

Kontakt oss for hjelp og gode råd, tjenesten er gratis.

Dersom du i dag har flere forskjellige smålån og kredittkort under «gjeld» på skattemeldingen er det fornuftig å samle disse til ett lån. Når du skal søke om nytt lån neste år vil din nye skattemelding se langt bedre ut for den banken som skal motta søknaden din. Dersom du har mange smålån er det lett for banken å tenke at du ikke har økonomisk kontroll. Da velger de kanskje å takke nei til søknaden, istedenfor ja. Dersom du har samlet disse smålånene til ett forbrukslån, vil økonomien se langt ryddigere ut.

Den andre fordelen er at du kan spare mye på å samle forskjellige kreditter til ett forbrukslån og refinansiere renten. Da er renten ofte lavere, opp mot 10% lavere. I tillegg får du færre regninger å forholde deg til, og du sparer mye på alle termingebyrene smålånene har. En kunde vil få en god del høyere boliglån dersom utgiftene til forbrukslån og kredittkort reduseres.

Fire forskjellige kredittkort med saldo på 50 000 på hver, med effektiv snittrente 22,90% koster ca. 4306,-* hver måned i 10 år. Ved å samle til ett lån på 200 000,- med en snittrente på nom. 14,15% / eff. 15,52%* vil de samme pengene koste deg ca. 3167,- pr mnd i 10 år, eller du kan redusere løpetiden med mer enn fire år. Totalt over lånenes løpetid på 10 år vil du gjennom å refinansiere spare 136 636,- !

*termingebyr 30,-, etableringsgebyr 900,-.

Ved refinansiering skal løpetiden være lik eller kortere enn den du har i dag, opptil 15 år. Maks løpetid for nye lån er 5 år.Priseksempel:

Refinansiering:
225 000,- over 9 år med eff. rente på 14,17 %, kostnad 162 347,- Totalt 387 347,-. Maks. effektiv rente 35,5%.
Nedbetalingstid ved refinansiering: opptil 15 år, avhengig av nedbetalingstid på lån som skal refinansieres.