Fantastisk god oppskrift pÄ braisert lammeskank med rÞdvinssaus, rotgrÞnnsaker og potetmos
Braisert lammeskank er et svÊrt godt alternativ til lammelÄr. Du fÄr et svÊrt mÞrt og smakfullt kjÞtt og den beste sausen. Lammeskanker har bein og beinmarg som gir en svÊrt god kraft til sausen. Viste du ogsÄ at Ä koke mat med bein og marg gir oss pÄfyll av kollagen? Det er bra for huden!
Sammen med grĂžnnsakene, kalvefond og rĂždvinen fĂ„r du altsĂ„ en saus du gjerne vil drikke av melkeglass, sĂ„ god er den đ Det er viktig Ă„ steke skankene godt pĂ„ alle sider fĂžr du har de i gryten med alt det andre, Da lukker du de gode smakene og saften inne i kjĂžttet, samt at den brunede skorpen gir en deilig smak til sausen.
à braisere betyr Ä koke brunet kjÞtt eller fisk i en gryte med lokk i ovn og hvor retten er tilsatt vÊske. Du fÄr svÊrt mÞrt og saftig kjÞtt.
Du kan ogsÄ tilsette ca 200 gr sellerirot i potetmosen for en ennÄ rikere smak pÄ stappen. Bruk poteter som er melne, her er det flere alternativ, men mandelpotet er alltid et godt alternativ.
Lammeskank ingredienser (4 porsjoner)
4 lammeskanker
8 gulrĂžtter (4 til kraft og 4 til tilbehĂžr)
1/2 sellerirot (1/4 til kraft og 1/4 til tilbehĂžr)
La skankene bli romtemperert i minst 30 min fÞr du skal lage de. Ha pÄ salt og pepper.
Kutt opp lĂžk, hvitlĂžk, 4 gulrĂžtter, 1/4 sellerirot i terninger pĂ„ ca 2Ă2 cm.
Lag staver av gulrot, sellerirot og kÄlrot. Ha dette i en kald kjele og sett til side enn sÄ lenge.
Finn frem en stekepanne og en stÞpejernsgryte (eller kjele som tÄler Ä stÄ i ovnen)
smalt ca 50 g smÞr i kjelen pÄ middels varme, tilsett grÞnnsakene og la disse steke seg mÞre og blanke uten Ä bli svidd. Dette tar ca 4 min. Tilsett tomatpure og fres alt i ett minutt til, tilsett urtene, knust tomat, fond og rÞdvin.
Stek skankene i varm panne med olje og smÞr. Stek de godt pÄ alle sider og legg de over i gryten en etter en. Fyll pÄ med vann til det dekker skankene, sÄ lite som mulig. PrÞv Ä fÄ skankene i bunn av gryten og grÞnnsakene over, slik at du slipper Ä tilsette mer vann enn nÞdvendig.
Sett gryten med lokk midt i stekeovn pÄ 150 grader i ca. 2 1/2 timer. Ta ut kjelen og sjekk om kjÞttet er mÞrt og lÞsner fra beinet. Hvis nei, mÄ du koke litt lenger. Hvis ja, lÞfter du skankene over i en ildfast form og dekker med aluminiumsfolie. Sett tilbake i ovnen og skru ned til 100 grader.
Sil sausen over i en ny og vid kjele, redusere kraften til ca 1/3 eller til du synes den smaker skikkelig godt. Smak til med salt og pepper og tilsett litt maizena opplÞst i kaldt vann for Ä fÄ en tykkere konsistens pÄ sausen.
POTETSTAPPE Denne kan du begynne Ä lage mens du reduserer sausen. Skrell potetene og del de i 4. Kok de mÞre i vann uten salt. Sil av vannet og la de dampe seg godt for Ä fÄ bort mest mulig vann. Smelte ca. 50 gr smÞr i en kjele og tilsett 3 rause ss creme fraiche (kan erstattes med seterrÞmme eller flÞte). Tilsett potet og mos dette godt sammen smak til med salt og pepper og gjerne en skvis med sitronsaft. Fett og syre er en god kombinasjon.
ROTGRĂNNSAKER Lages ca 15 minutter fĂžr alt annet er klart for servering. Ta frem kjelen med rotgrĂžnnsakene. Tilsett ca 50 gr smĂžr og la grĂžnnsakene dampe i smĂžr under lokk pĂ„ noksĂ„ lav varme i 10-15 min. Pass pĂ„ at det damper godt, men ikke svir seg. Mengde grĂžnnsaker og smĂžr er smak og behag, men det mĂ„ vĂŠre nok smĂžr til at det ikke blir tĂžrt. Du trenger ikke Ă„ tilsette vann, grĂžnnsakene avgir mye vĂŠske i seg selv.
Denne oppskriften er laget for Ă„ dele en av mine favorittretter med vĂ„re kunder og fĂžlgere. Som vi sier i Eiendomsfinans;- gode lĂžsninger er dĂ„rlige hemmeligheter. Med Ăžnske om et fortreffelig mĂ„ltid â Julianne Skovli GĂ„svĂŠr, markedssjef og hobbykokk đ
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional
Alltid aktiv
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.