Forbrukslån
– Lån uten sikkerhet i eiendom

Noen ganger kan man få behov for kortsiktig finansiering. Forbrukslån uten sikkerhet er som regel et rimeligere alternativ til kredittkort. Vi sjekker med flere banker for å undersøke hvor du oppnår gode betingelser ved å sammenligne tilbud. Da slipper du å søke mange steder og fortelle den samme historien gang på gang.

Hva kreves for å få forbrukslån?

Det kreves fast inntekt på minimum 250 000 og at du har fylt 23 år. I tillegg må du ha en folkeregistrert adresse i Norge, og ha skattet i Norge i minimum tre år. Du kan heller ikke ha registrerte betalingsanmerkninger eller inkasso. Ved refinansiering skal løpetiden være lik eller kortere enn den du har i dag, opptil 15 år. Maks løpetid for nye lån er fem år.

Ikke betale mer enn du må på dine lån!

Det er smart å velge lånet som tilbyr deg lavest effektiv rente. Det inkluderer termingebyr, eventuelle avdragsgebyr og etableringsgebyr. Den effektive renten blir lavere jo lengre du strekker lånet ut i tid, men de samlede rentekostnadene blir større enn hvis du betaler ned lånet ditt raskt.

Refinansiering uten sikkerhet

Du oppnår lavere rente på lånet hvis du har sikkerhet i fast eiendom, men det kan uansett være smart å samle dyre smålån og kredittkortgjeld i et usikret forbrukslån. Ofte er det en av disse årsakene til at du ikke kan få refinansiert med sikkerhet:

  • Du eier ikke fast eiendom, og et forbrukslån er derfor eneste mulighet.
  • Du eier fast eiendom, men din samlede gjeld utgjør mer enn 80-85% av eiendommens/boligens verdi. Er dine samlede lån (eks. billån, kredittkort og studielån) over 80-85% av boligens markedsverdi, vil det være vanskelig å få lån med sikkerhet.

Extralånet

Trenger du penger til oppussing? Extralånet er en kreditt fra 250 000 til 600 000 uten at det etableres sikkerhet i eiendom. Da kreves det at man eier egen bolig, selv om pant ikke etableres. Dette er et tidsbesparende alternativ da dokumenter ikke må tinglyses.

Samle dyre smålån

Det kan være mange tusen å spare på å samle forskjellige kreditter i ett forbrukslån. Renten er lavere, du sparer gebyrer og du får ett lån å forholde deg til og dermed en mer oversiktlig økonomi. Du kan samle lån inntil 500 000,-. Les mer her.

Dersom du har betalingsanmerkning/inkassosaker, men kan tilby sikkerhet i eiendom kan du lese mer om OmstartslånSpesiallån eller lån for å slette betalingsanmerkninger.

Låneeksempel:

Nytt forbrukslån:
95.000 kr over 5 år,  eff.rente 10,58 %, kostnad: 23.288,-, Totalt: 119.283,-.
Maks. effektiv rente 35,5%. Maks nedbetalingstid er 5 år. Etb. geb 995,-.

Refinansiering:
200.000 over 8 år, effektiv rente 9,79%, kostnad: 80.688,-, totalt: 281.683,-.
Maks. effektiv rente 34,85%. Etb. geb 995,-.

Nedbetalingstid ved refinansiering: opptil 15 år, avhengig av nedbetalingstid på lån som skal refinansieres.

Har du lyst til å snakke med en rådgiver? Da kan du ringe oss eller komme innom et av våre kontorer.

Samarbeidspartnere:

Kreft Bank logo