Boliglån

Få boliglån på anbud fra flere banker

  • tjenesten er gratis og uforpliktende
  • lån på anbud blandt flere banker
  • raskt, trygt og enkelt
Said Salimi og Bjørn Bergene diskuterer boliglån
Said Salimi & Bjørn Bergene i Eiendomsfinans

Hos oss får du gode råd og konkurransedyktige tilbud før ditt nye boligkjøp. Fordelen ved å benytte oss når du skal søke om finansieringsbevis, er at vi sjekker med flere banker for å sikre deg gode betingelser. Sammen finner vi en fornuftig løpetid og det boliglånet som passer dine ønsker og behov. Da unngår du å bruke tid på en rekke bankmøter, og du forholder deg til en fast rådgiver som kjenner din historie. Eiendomsfinans optimaliserer lånesøknaden og gjør hele jobben med å innhente lånetilbud fra aktuelle banker på dine vegne.

Du kan også lese mer om:

Tips: Eiendomsmeglers oppgave vil alltid være å sikre høyest mulig salgssum for selger. Husk derfor at det er lurt å holde finansieringsbeviset ditt tett til brystet, slik at megler ikke vet hvor mye du har mulighet til å by. Be heller megler om å ringe oss for å få bekreftet budsummen.

Her kan du lese mer om finansieringsbevis

Lånetype

Antall år

4 416 kr. Per måned

Nom. rente (%)

Etabl.gebyr

Termingebyr

Terminbeløp

0 kr

Effektiv rente

-

Etabl.gebyr

1500 Kr

Kostnad

0

Termingebyr

50 Kr

Totalbeløp

0

Filip Audunhus rådgiver på boliglån

Gratis og rask saksbehandling

Hos oss får du tildelt en fast rådgiver som hjelper deg hele veien. Etter en hyggelig samtale med deg kartlegger vi din økonomiske situasjon.
Hva ønsker du?
Hvilke banker eller låneprodukt innen boliglån passer for deg?

For raskest mulig saksbehandling hos oss, sender vi deg en lenke for å hente ut nødvendig dokumentasjon. Dette er dokumenter som skattemeldingen, lønnsslipp og informasjon fra gjeldsregisteret.

Betingelser boliglån

  • Samlet gjeld bør ikke overstige fem ganger samlet, årlig brutto inntekt.
  • Lån kan innvilges inntil 85% av boligverdien/kjøpesum, realkausjon aksepteres for eventuell manglende egenkapital.
  • 15% av kjøpesummen + omkostninger i egenkapital.

LES MER OM KAUSJONIST HER

Nytt boliglån før du selger din gamle bolig?

Dersom du ønsker å kjøpe ny bolig før du har solgt din gamle, vil du ha behov for mellomfinansiering. Vi regner ut hvor mye penger du kan låne på forhånd i eksisterende bolig. Du kan låne inntil 85% av verdien pr bolig. Dette gjelder også på den boligen du allerede eier, men skal selge. Altså kan du ikke regne med å få låne 100% av din oppsparte verdi/kapital.

Eksempel: Verdi på bolig er 6 millioner og boliglån på denne i dag er 3 millioner. Du kan da maks ha lån + mellomfinansiering innenfor 85% av verdien som da blir 5,1 mill (6 mill x 85%). Du har allerede 3 mill i boliglån og kan få 2,1 mill ekstra i mellomfinansiering.

Bedre rente på boliglånet

Dersom du tror at renten på boliglånet ditt ligger over snittrenten i markedet, er det fornuftig å ta en runde med banken først for å høre om de er villige til å justere den. Se Finansportalen for mer informasjon om boliglånsrenter hos de forskjellige bankene, eller spør oss. Vi har svært god oversikt over bankmarkedet.

Dersom banken du har i dag ikke er villige til å gjøre justeringer på renten din, eller om endringene ikke er gode nok, kan det lønne seg å snakke med oss. Vi ser raskt om du kan oppnå bedre betingelser et annet sted, eller eventuelt forsikre deg om at renten du har i dag er god nok.

Enklere enn mange tror å bytte bank

Hvis vi finner ut at en annen bank er villig til å gi deg bedre rente,  mer fleksibel løsning eller et bedre produkt generelt, er det enkelt å flytte boliglånet. Vi gjør hele jobben for deg, og guider deg gjennom prosessen. Alle som har bank-ID kan signere lånedokument elektronisk fra de fleste banker (gjelder refinansiering, ikke nytt kjøp). Ved bytte av kontoer tilbyr de fleste banker hjelp med overføring av f.eks avtalegiroer. Da fyller man ut et enkelt bankbytteskjema.

For å innhente lånetilbud på dine vegne vil vi ha behov for dokumentasjon på inntekt og gjeld. Vi må få tilsendt siste skattemelding, utskrift fra Gjeldsregisteret og siste lønnsslipp. Vi kan sende deg en lenke for å innhente dette automatisk.

Samarbeidspartnere:

Logo BN Bank
Logo Sparebank1 SMN
Logo Skagerrak sparebank
Logo Skue Sparebank
Logo Bluestep Bank
Logo Nordax Bank
Logo MyBank
Logo Balansebank
Logo Kraft Bank
Logo Instabank
Logo Svea
Logo Lea Bank
Logo you pluss
Logo Brage Finans
Hva er et boliglån?

Et boliglån er et lån som tas opp for å finansiere kjøp eller refinansiering av en bolig. Boliglån kan tas opp fra banker, finansinstitusjoner eller andre långivere, og kan ha ulike løpetider og rentebetingelser.

Hvordan beregnes renten på et boliglån?

Renten på et boliglån beregnes på bakgrunn av en rekke faktorer, slik som lånets løpetid, lånets størrelse, din økonomiske situasjon og den generelle rentenivået i markedet. Långivere kan også tillate deg å velge mellom fast og variabel rente, avhengig av dine ønsker og behov.

Hva er en boligkvote?

En boligkvote er en grense for hvor mye du kan låne til kjøp av en bolig, basert på din økonomiske situasjon. Boligkvoten beregnes av långiveren, og tar hensyn til blant annet inntekt, formue, gjeld og andre forpliktelser. Boligkvoten har som mål å sikre at du ikke tar opp et boliglån som overstiger det du har råd til å betjene.

Hva er et annuitetslån?

Et annuitetslån er en type boliglån der du betaler ned lånet med jevne, månedlige avdrag. Terminbeløpet består av både renter og nedbetaling, slik at lånet gradvis blir mindre for hvert avdrag du betaler. Etter 

Hva er et serielån?

Et serielån er et lån med variable terminbeløp. Terminbeløpet er det du som låntager betaler banken hver måned/betalingstermin og består av renter, avdrag og termingebyr. Har du serielån vil avdragsdelen være lik gjennom hele nedbetalingstiden. Med et serielån betaler du mindre hver måned etter hvert som du betaler ned på lånet. Renteandelen synker mens avdragsdelen er den samme. Les mer om annuitetslån vs serielån her.

Hva er et lån med flytende rente?

Et lån med flytende rente er en type boliglån der renten varierer i takt med den generelle rentenivået i markedet. Lån med flytende rente kan være lurt for deg som ønsker å ha muligheten til å benytte deg av lave rentenivåer når de oppstår, men også kan være mer risikabelt enn lån med fast rente, da du ikke kan være sikker på hva renten vil være i fremtiden.

Hva er et lån med kort løpetid?

Et lån med kort løpetid er et boliglån som har en relativt kort løpetid, som for eksempel 5-10 år. Kortløpslån kan være attraktivt for deg som ønsker å betale ned lånet raskt, men husk at det kan være dyrere hver måned å ha et lån med kort løpetid enn et lån med lengre løpetid, da du må betale ned lånet over en kortere periode.

Hva er et lån med lange løpetid?

Et lån med lange løpetid er et boliglån som har en relativt lang løpetid, som for eksempel 30 år. Lange løpetider kan være aktuelt for deg som ønsker å ha lavere månedlige terminbeløp, men husk at du også vil betale mer i renter over tid med et lån med lang løpetid.

Hva er et boliglån med sikkerhet?

Et boliglån med sikkerhet, også kalt et sikret boliglån, er et lån som krever at du stiller noen form for sikkerhet for lånet. Sikkerheten kan være en eiendom som banken er villig til å ta pant i. Et boliglån med sikkerhet kan være en mulighet for deg som ønsker å sikre lånet med en verdi, men husk at du kan miste sikkerheten hvis du ikke klarer å betjene lånet.