Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering?

Refinansiering
– ofte stilte spørsmål:

 1. Hva er refinansiering?

Refinansiering er prosessen med å låne penger fra en ny kreditor for å betale en eksisterende gjeld. Målet med refinansiering er ofte å få en bedre rente eller en lavere månedlig betaling på gjelden.

 2. Hvem kan refinansiere?

De fleste mennesker kan refinansiere, så lenge de har god kreditt og en stabil inntekt. Det er imidlertid verdt å merke seg at noen typer gjeld, som studielån, ikke kan refinansieres.

 3. Hva bør jeg vurdere før jeg refinansierer?

Det er viktig å vurdere om refinansiering vil være lønnsomt for deg, basert på dine økonomiske mål og situasjon. Du bør sammenligne renten på ditt eksisterende lån med renten på et refinansieringslån, og vurdere om forskjellen i renten vil være stor nok til at det vil lønne seg å refinansiere. Du bør også vurdere eventuelle gebyrer som kan være forbundet med refinansiering, og sørge for at du har råd til å betale dem.

 4. Hvordan søker jeg om å refinansiere?

Du kan søke om å refinansiere gjennom Eiendomsfinans via skjemaet øverst på siden. Du vil vanligvis måtte levere informasjon om din økonomiske situasjon, inkludert inntekt, formue og eksisterende gjeld.

 5. Er refinansiering alltid lønnsomt?

Refinansiering er ikke alltid lønnsomt. Hvis du har en lav rente på ditt eksisterende lån, kan det være at du ikke vil kunne få en bedre rente gjennom refinansiering. I tillegg kan det være gebyrer forbundet med refinansiering, som kan gjøre at det ikke lønner seg å refinansiere selv om du kan få en bedre rente. Det er derfor viktig å vurdere om refinansiering vil være lønnsomt for deg, basert på dine økonomiske mål og situasjon. Dette hjelper vi deg med å regne på.

 6. Kan jeg refinansiere et usikret lån?

Ja, du kan refinansiere et usikret lån, som for eksempel et kredittkortgjeld eller et forbrukslån. Det er imidlertid verdt å merke seg at usikrede lån vanligvis har høyere rentesatser enn sikrede lån. Her kan du også lese mer om refinansiering av lån uten sikkerhet ved å samle smålån

 7. Kan jeg refinansiere et lån med en kort nedbetalingstid?

Ja, det er mulig å refinansiere et lån med en kort nedbetalingstid, men det kan være at du ikke vil kunne få en så god rente på et slikt lån. Dette skyldes at långivere vanligvis krever at låntakere har en lenger nedbetalingstid for å redusere risikoen for at låntakeren ikke vil kunne betale tilbake lånet.

 8. Kan jeg refinansiere et boliglån?

Ja, du kan refinansiere et boliglån. Målet med refinansiering av et boliglån kan være å få en lavere rente, en kortere nedbetalingstid eller å få en annen type lån, som for eksempel et fastrentelån, avdragsfritt lån eller boligkreditt. Her kan du lese mer om refinansiering av boliglån.

 9. Hva skjer med restgjelden når jeg refinansierer?

Når du refinansierer, betaler du den eksisterende gjelden med pengene du låner gjennom refinansieringen. Om du velger å refinansiere all gjeld du har vil restgjelden derfor være null etter at refinansieringen er fullført.

 10. Kan jeg refinansiere et lån med en dårlig kredittscore?

Det kan være vanskeligere å refinansiere et lån med en dårlig kredittscore, men det er ikke umulig. Vi hjelper deg å søke om refinansiering hos en långiver som tilbyr lån til personer med dårlig kreditt, men du må forvente å betale en høyere rente enn hva som er vanlig. Det kan også være at du må ha en kausjonist for å kunne refinansiere gjelden din.

Mer informasjon om refinansiering

Refinansiering er prosessen med å få et nytt lån for å betale ned eksisterende lån. Dette kan gjøres i din eksisterende bank eller ved å sjekke tilbud fra andre banker. Refinansiering kan være en god mulighet hvis du ønsker en bank med lavere rente og gebyrer, eller hvis du trenger å øke lånebeløpet, for eksempel for å bake inn kredittgjeld eller for å pusse opp eller bygge på. Vi kan hjelpe deg å finne en bank som passer dine behov og ønsker. Et godt tips når du skaffer deg et nytt boliglån, er å sette pantedokumentet til banken på et høyere beløp enn lånebeløpet, slik at det er enklere å øke lånebeløpet senere uten å måtte sende inn nytt pantedokument til tinglysning.

Refinansiering kan være en god mulighet for å redusere månedlige lånekostnader eller for å betale ned lånet raskere. Det kan være lurt å vurdere refinansiering hvis du har lån med høy rente, eller hvis du har lån med ugunstige vilkår, for eksempel lange løpetider eller høye gebyrer.

For å refinansiere lån, må du først søke om lån.  Her kan du søke om lån via Eiendomsfinans:

Du må legge frem dokumentasjon på din økonomi, inkludert inntekt, formue og gjeld. Banken vil deretter vurdere om du er kredittverdig og om du oppfyller deres krav til lånebeløp og løpetid. Hvis du får innvilget lånet, vil du motta et lånetilbud med opplysninger om rente, gebyrer og øvrige vilkår.

Når du har mottatt lånetilbudet, kan vi sammen med deg vurdere om dette er en god løsning for deg. Hvis du takker ja til tilbudet, vil banken deretter gjøre avtale med din eksisterende bank om å overføre lånet ditt til dem. Når dette er gjort, vil du få et nytt lån hos den nye banken, og ditt eksisterende lån vil være betalt ned.

Det er viktig å huske at refinansiering kan medføre ekstra kostnader, for eksempel etableringsgebyr og et eventuelt kostnad for å betale ned lånet før forfall. Det kan derfor være lurt å beregne om det faktisk vil være økonomisk lønnsomt for deg å refinansiere lånet ditt. En rådgiver hos Eiendomsfinans kan hjelpe deg med å vurdere om refinansiering er en god løsning for deg og med å sammenligne tilbud fra ulike banker.

Du kan refinansiere lån i din eksisterende bank, eller du kan la oss sjekke med flere andre banker hvilke tilbud de kan gi deg på refinansiering. Prosessen med refinansiering er lik eller tilnærmet lik hos de aller fleste banker. Du kan refinansiere samme lånebeløp som du har i dag hvis du ønsker en bank med lavere rente og gebyrer, eller du kan øke lånebeløpet. I tilfeller hvor du vil «bake inn» kredittgjeld og smålån i boliglånet, eller hvor du vil pusse opp / bygge på, vil du ha behov for å øke lånebeløpet. Vi hjelper deg å optimalisere din lånesøknad mot banker vi mener kan passe for dine ønsker og behov.

Vi forklarer refinansiering med et eksempel: 
Hvis du har et boliglån på 3 millioner og en pantedokument på 4 millioner, kan du øke lånebeløpet opp til 4 millioner uten at banken må ta mer sikkerhet/pant i boligen din. Et pantedokument er selve bekreftelsen på hvor mye sikkerhet banken har i din bolig. Hvis du da velger å øke lånet til 3,5 millioner fordi du må bytte tak og bygge garasje, så trenger du nesten bare å signere elektronisk på nytt gjeldsbrev. Utbetalingen kan da skje innen et par døgn. Dersom du har 3 millioner i gjeld, et pantedokument  på 3 millioner og vil øke til 3,5 mill, da må banken lage nytt pantedokument på minimum 3,5 mill og sende inn til Kartverket for tinglysning. Det tar som oftest en ukes tid.

Forskjellige former for refinansiering:

Samarbeidspartnere:

Logo BN Bank
Logo Sparebank1 SMN
Logo Skagerrak sparebank
Logo Skue Sparebank
Logo Bluestep Bank
Logo Nordax Bank
Logo MyBank
Logo Balansebank
Logo Kraft Bank
Logo Instabank
Logo Svea
Logo Lea Bank
Logo you pluss
Logo Brage Finans