Forbrukslån
– Lån uten sikkerhet i eiendom

Noen ganger kan man få behov for kortsiktig finansiering. Forbrukslån uten sikkerhet er som regel et rimeligere alternativ til kredittkort. Vi sjekker med flere banker for å undersøke hvor du oppnår gode betingelser ved å sammenligne tilbud. Da slipper du å søke mange steder og fortelle den samme historien gang på gang.

01

Gratis tjeneste

Alle våre tjenester er gratis for deg som kunde, fordi vi honoreres av bankene vi samarbeider med. Tilbudet eller tilbudene vi presenterer for deg, er uforpliktende.

02

Fast rådgiver

Personlig oppfølging er nøkkelordet hos oss. Du får en fast rådgiver som ser hele ditt økonomiske bilde, slik at vi kan gi deg råd om endringer du bør vurdere for å oppnå lavest mulig kostnad på dine lån.

03

Mange års erfaring

Siden 1993 har vi hjulpet titusenvis av kunder med å finne riktig bank og låneprodukt, og ingen tilsvarende bedrift i Norge har vårt utvalg av samarbeidspartnere innen finansiering.

Hva kreves for å få forbrukslån?

Det kreves fast inntekt på minimum 250 000 og at du har fylt 23 år. I tillegg må du ha en folkeregistrert adresse i Norge, og ha skattet i Norge i minimum tre år. Du kan heller ikke ha registrerte betalingsanmerkninger eller inkasso. Ved refinansiering skal løpetiden være lik eller kortere enn den du har i dag, opptil 15 år. Maks løpetid for nye lån er fem år.

Det er smart å velge lånet som tilbyr deg lavest effektiv rente. Det inkluderer termingebyr, eventuelle avdragsgebyr og etableringsgebyr. Den effektive renten blir lavere jo lengre du strekker lånet ut i tid, men de samlede rentekostnadene blir større enn hvis du betaler ned lånet ditt raskt.
Aneta Musial og Sylwia Madra, Eiendomsfinans Polski

Refinansiering uten sikkerhet

Du oppnår lavere rente på lånet hvis du har sikkerhet i fast eiendom, men det kan uansett være smart å samle dyre smålån og kredittkortgjeld i et usikret refinansieringslån. Ofte er det en av disse årsakene til at du ikke kan få refinansieringslån med sikkerhet:

  • Du eier ikke fast eiendom, og et forbrukslån er derfor eneste mulighet.
  • Du eier fast eiendom, men din samlede gjeld utgjør mer enn 80-85% av eiendommens/boligens verdi. Er dine samlede lån (eks. billån, kredittkort og studielån) over 80-85% av boligens markedsverdi, vil det være vanskelig å få lån med sikkerhet.

Extralånet

Trenger du penger til oppussing? Extralånet er en kreditt fra 250 000 til 600 000 uten at det etableres sikkerhet i eiendom. Da kreves det at man eier egen bolig, selv om pant ikke etableres. Dette er et tidsbesparende alternativ da dokumenter ikke må tinglyses.

Samle dyre smålån

Det kan være mange tusen å spare på å samle forskjellige kreditter i ett forbrukslån. Renten er lavere, du sparer gebyrer og du får ett lån å forholde deg til og dermed en mer oversiktlig økonomi. Du kan samle lån inntil 500 000,-. Les mer her.

Dersom du har betalingsanmerkning/inkassosaker, men kan tilby sikkerhet i eiendom kan du lese mer om OmstartslånSpesiallån eller lån for å slette betaling

Låneeksempel:

Nytt forbrukslån:
95.000 kr over 5 år,  eff.rente 10,52 %, kostnad: 26 246 kr, Totalt: 121 246 kr.
Maks. effektiv rente 35,5%.Maks nedbetalingstid er 5 år.

Refinansiering:
190.000 over 5 år, effektiv rente 9,7%, kostnad: 48.257 kr, totalt: 238.257 kr.
Maks. effektiv rente 35,5%.
Nedbetalingstid ved refinansiering: opptil 15 år, avhengig av nedbetalingstid på lån som skal refinansieres.

sanmerkninger.

Har du lyst til å snakke med en rådgiver? Da kan du ringe oss eller komme innom et av våre kontorer.

Samarbeidspartnere – tilbud om lån fra flere banker