Omstartslån

Omstartslån

– refinansiere betalingsanmerkninger med sikkerhet i bolig

  • Lån inntil 85% av boligens verdi
  • Samle mange lån til ett lån
  • En regning å forholde deg til
  • Reduserte rentekostnader
  • Unngå tvangssalg

Omstartslån kan passe for deg som har betalingsanmerkninger og inkasso. Dette kan være en løsning dersom du har fått nei fra tradisjonelle banker. Lånet brukes til å betale ned lån med betalingsanmerkninger, inkasso og annen gjeld. Det er dermed å betrakte som en type refinansiering. Et omstartslån lar deg starte om økonomien på nytt med gode forutsetninger for å klare å tilbakebetale lånet.

  • Du kan få refinansiert gjeld opptil 10 millioner kroner
  • Du kan ha betalingsanmerkninger, inkasso eller andre typer gjeld
  • Du kan samle og slå samme gjeld inntil 85% av boligens verdi (i sentrale strøk)
  • Du får samlet mange små lån til ett lån

Banken tar pant i boligen og gir deg et nytt lån. Selv om du har økonomiske problemer kan du få starte på nytt og få en ny start med omstartslån.
Du må kunne tilby sikkerhet for lånet i en bolig.
Det må ikke være en bolig du selv eier.

Eiendomsfinans har jobbet med omstartslån i mange år.
Vi samarbeider med alle de ledende bankene på denne lånetypen.
Kontakt oss gjerne for mer informasjon og tilbud.

åpen laptop med logoen til eiendomsfinans og en kaffefopp

Fordeler omstartslån

I noen tilfeller har man fått betalingsanmerkninger eller inkasso på lån eller regninger. Dette kan være alt fra forbrukslån til momsregning, strøm og telefoni. Dersom man har et boliglån uten anmerkninger, kan dette lånet stå slik det er i dagens bank. Vi kan da hjelpe deg med å samle annen dyr gjeld med betalingsanmerkninger. Denne gjelden og disse regningene erstattes med ett samlet omstartslån. Dette lånet brukes til å betale ned gjelden og vil da få sikkerhet i din bolig etter boliglånet. Det kalles 2.prioritets pantelån. Banken som har boliglånet vil kunne fortsette å ha 1.prioritets pant i eiendommen. Du trenger altså ikke å bake inn boliglånet ditt dersom dette ikke har anmerkninger. Da beholder du den lave boliglånsrenten på dagens lån, men får samlet all annen gjeld til ett lån uten anmerkninger.

Betalingsanmerkninger kan være en ulempe når man skal låne penger. Dette betyr at man må stille en form for sikkerhet for å få lånet innvilget, pant i bolig. En betalingsanmerkning indikerer at man har hatt problemer med å betale regninger eller lån tidligere. Dette øker risikoen for långiveren. Derfor vil de ofte kreve en høyere rente på et omstartslån.

Nordmenn har hatt en økning i husholdningenes gjeld de siste årene, og det har blitt vanligere med inkasso. Det finnes derfor banker som spesialiserer seg på å tilby omstartslån til kunder med betalingsanmerkninger eller inkasso. Disse bankene kan tilby alternative løsninger for deg, men det er lurt å sammenligne tilbud fra ulike banker for å finne det beste omstartslånet for deg. Dette hjelper vi deg med da vi samarbeider med alle bankene i Norge som tilbyr omstartslån.

FAQ – Hva er Omstartslån?

Hva er omstartslån?

Omstartslån er en type lån som kan hjelpe deg med å komme deg på fote etter en økonomisk krise. Det er et lån for å dekke dine økonomiske behov, for eksempel til å betale regninger eller samle dyr gjeld. Omstartslån er ofte ment som en midlertidig løsning for å hjelpe deg med å komme deg videre. Slik at du kan bygge opp din økonomi igjen over tid og få slettet betalingsanmerkninger.

Hvordan søker man om omstartslån?

Benytt skjemaet øverst på siden og velg «omstartslån». Vi finner da en långiver som tilbyr dette produktet. Dette er flere banker og finansinstitusjoner som tilbyr dette. Sammen fyller vi ut en søknad som inneholder informasjon om din økonomiske situasjon, din inntekt og dine utgifter. Du må også kunne fremvise dokumentasjon på din økonomiske situasjon, som for eksempel lønnslipp eller regninger. Når søknaden er sendt inn, vil långiveren vurdere din søknad og avgjøre om du kan få et omstartslån.

Hvem kan søke om omstartslån?

I de fleste tilfeller kan alle som trenger økonomisk hjelp søke om omstartslån. Dette kan være mennesker som har gått gjennom en skilsmisse, en konkurs eller en annen form for økonomisk krise. Det kan også være mennesker som har gått gjennom en omstilling. Det er krav om at du har sikkerhet for lånet, for eksempel en eiendom du selv eller kausjonister eier.

Hva koster et omstartslån?

Prisen på et omstartslån vil variere avhengig av långiveren og din økonomiske situasjon. Det er derfor viktig at vi hjelper deg å sammenligne tilbud fra ulike långivere og vurdere hva som passer best for deg. Du bør også være oppmerksom på eventuelle ekstra kostnader, som for eksempel etableringsgebyr eller termingebyr, som kan påløpe ved låneopptak. Det er høyere rente og etableringsgebyr på et omstartslån fordi bankens risiko for tap er høyere enn ved et normalt boliglån.

Hva bør man vurdere før man søker om et omstartslån?

Det er viktig å vurdere en rekke ting før du tar opp et omstartslån. For det første bør du vurdere om du har råd til å betale tilbake lånet i henhold til avtalt nedbetalingstid. Du bør også vurdere om du har råd til å betale renter og eventuelle gebyrer som følger med lånet. Vi hjelper deg å sammenligne tilbud fra ulike långivere for å finne det beste tilbudet for deg. Det kan også være lurt å vurdere alternative løsninger, som for eksempel å spare opp penger eller å søke om et annet lån med lavere rente.

Samarbeidspartnere:

Logo BN Bank
Logo Sparebank1 SMN
Logo Skagerrak sparebank
Logo Skue Sparebank
Logo Bluestep Bank
Logo Nordax Bank
Logo MyBank
Logo Balansebank
Logo Kraft Bank
Logo Instabank
Logo Svea
Logo Lea Bank
Logo you pluss
Logo Brage Finans