Seniorlån

Seniorlån

– For deg over 60 år med oppspart kapital i bolig

Seniorlån

En av fordelene med å bli pensjonist er at vi får såkalt «god tid». Men tiden blir ikke nødvendigvis god bare man får mer av den. Med god tid mener vi vel egentlig mer tid til det vi aller helst vil gjøre, og da er det om å gjøre å ha råd til det. Ønsker du å gi barna forskudd på arv, bygge på hytta, pusse opp huset, bestille drømmeferien du alltid har ønsket deg, eller betale ned eksisterende gjeld? Er du over 60 år og har spart opp kapital i bolig er SeniorLån et godt alternativ for deg.

01

Gratis tjeneste

Alle våre tjenester er gratis for deg som kunde, fordi Eiendomsfinans honoreres av bankene vi samarbeider med. Tilbudet eller tilbudene vi presenterer for deg, er uforpliktende.

02

Fast rådgiver

Personlig oppfølging er nøkkelordet hos Eiendomsfinans. Du får en fast rådgiver som ser hele ditt økonomiske bilde, slik at vi kan gi deg råd om endringer du bør vurdere for å oppnå lavest mulig kostnad på dine lån.

03

Mange års erfaring

Siden 1993 har Eiendomsfinans hjulpet titusenvis av kunder med å finne riktig bank og låneprodukt, og ingen tilsvarende bedrift i Norge har vårt utvalg av samarbeidspartnere innen finansiering.

Hvordan fungerer SeniorLån?

På tide å hente ut sparepengene dine? Er du over 60 år og eier din egen bolig har du sannsynligvis spart opp penger i boligen over flere år, ved nedbetaling av hele eller store deler av boliglånet. I tillegg har boligen trolig steget betydelig i verdi. Med SeniorLån kan du nå bruke av dine egne sparepenger akkurat som det passer deg.

SeniorLån gjør at du kan frigjøre en del av sparepengene som er bundet opp i boligen, samtidig som du er sikret å bo i boligen resten av livet. Med SeniorLån betaler du ikke renter eller avdrag så lenge du bor i boligen. Om du ønsker å betale ned andre lån, spandere ferie på hele familien eller bygge på hytta, har du nå alle muligheter. For pensjonister som har behov for å spe på en mager pensjon, vil som regel et SeniorLån passe bedre enn et ordinært boliglån.

Lånebeløpet du får påvirkes av boligens verdi, beliggenhet og din alder. Inntekt har ingen innvirkning på lånebeløpet, som er en fordel for pensjonister som ikke har så høy inntekt. Lånet utbetales som et engangsbeløp eller som månedlige utbetalinger, alternativt som en kombinasjon. Rentene legges til lånet månedlig. SeniorLån tilbakebetales først ved permanent fraflytting fra boligen (f.eks til sykehjem) eller død.

Låneekalkulator seniorlån:

SeniorLån kan brukes på alt fra oppgradering av boligen, reiser, opplevelser, å gå av med pensjon litt tidligere enn planlagt, gi barn eller barnebarn forskudd på arv, kjøpe ny bil, båt, månedlige låneutgifter eller hva du måtte ønske deg.

Fakta om SeniorLån

  • Låneforholdet kan når som helst avsluttes
  • Hvis boligens verdi er lavere enn lånet ved forfall, dekker banken tapet
  • Du kan hvert år trekke fra påløpte renteutgifter i skattemeldingen og få en ekstra skattefordel
  • SeniorLån kan ikke kombineres med annen gjeld som hefter i boligen

Låneeksempel:

Priseksempel: Nom. rente 7,05 %, eff. 7,32%, kr. 1.000.000, over 15 år, kostnad: 1.885.426,- totalt kr. 2.885.426,-. 
Kostnader forbundet med innhenting av ny takst på eiendommen vil bli belastet.

Samarbeidspartnere:

Kreft Bank logo