Refinansiere gjeld

Å refinansiere gjeld kan gjøres på mange måter.

Her forteller vi om de forskjellige formene for refinansiering av gjeld.

Å refinansiere er å bytte ut det lånet eller de lånene man har, med ett nytt lån. For noen handler det om å oppnå bedre rente på lånet enn de har i dag, for andre kan det handle om å låne litt mer til oppussing. Det er også mange som ønsker å samle dyre smålån til ett billigere lån.

Ved å senke den samlede effektive renten får du et billigere lån og mer penger til overs for å kunne nedbetale raskere.

Man kan refinansiere lån både med og uten sikkerhet i bolig. Hvis du eier bolig eller kan få sikkerhet i en bolig, kan du refinansiere større beløp og også refinansiere gjeld med betalingsanmerkninger. Anmerkningene blir da slettet etter refinansieringen og du blir økonomisk friskmeldt.

Dersom du ikke eier bolig, men har flere kredittkort med høye renter er det som oftest mye å spare på å refinansiere og samle kredittkortgjeld i ett forbrukslån. Det gir mulighet for raskere nedbetaling, lavere månedsbeløp og kun en regning å forholde seg til.

» Vi samarbeider med mange banker for å finne den løsningen som passer best for deg når det gjelder å refinansiere gjeld. Jobben vi gjør med å innhente lånetilbud er både gratis og uforpliktende for deg som kunde» 

Hva er refinansiering?

Refinansiering er prosessen med å låne penger fra en ny kreditor for å betale en eksisterende gjeld. Målet med refinansiering er ofte å få en bedre rente eller en lavere månedlig betaling på gjelden.

Hvem kan refinansiere?

De fleste mennesker kan refinansiere, så lenge de har god kreditt og en stabil inntekt. Det er imidlertid verdt å merke seg at noen typer gjeld, som studielån, ikke kan refinansieres.

Hva bør jeg vurdere før jeg refinansierer?

Det er viktig å vurdere om refinansiering vil være lønnsomt for deg, basert på dine økonomiske mål og situasjon. Du bør sammenligne renten på ditt eksisterende lån med renten på et refinansierings-lån, og vurdere om forskjellen i renten vil være stor nok til at det vil lønne seg å refinansiere. Du bør også vurdere eventuelle gebyrer som kan være forbundet med refinansiering, og sørge for at du har råd til å betale dem.

Hvordan søker jeg om å refinansiere?

Du kan søke om å refinansiere gjennom Eiendomsfinans via skjemaet øverst på siden. Du vil vanligvis måtte levere informasjon om din økonomiske situasjon, inkludert inntekt, formue og eksisterende gjeld.

Er refinansiering alltid lønnsomt?

Refinansiering er ikke alltid lønnsomt. Hvis du har en lav rente på ditt eksisterende lån, kan det være at du ikke vil kunne få en bedre rente gjennom refinansiering. I tillegg kan det være gebyrer forbundet med refinansiering, som kan gjøre at det ikke lønner seg å refinansiere selv om du kan få en bedre rente. Det er derfor viktig å vurdere om refinansiering vil være lønnsomt for deg, basert på dine økonomiske mål og situasjon. Dette hjelper vi deg med å regne på.

Kan jeg refinansiere et usikret lån?

Ja, du kan refinansiere et usikret lån, som for eksempel et kredittkortgjeld eller et forbrukslån. Det er imidlertid verdt å merke seg at usikrede lån vanligvis har høyere rentesatser enn sikrede lån. Her kan du også lese mer om refinansiering av lån uten sikkerhet ved å samle smålån.

Kan jeg refinansiere et lån med en kort nedbetalingstid?

Ja, det er mulig å refinansiere et lån med en kort nedbetalingstid, men det kan være at du ikke vil kunne få en så god rente på et slikt lån. Dette skyldes at långivere vanligvis krever at låntakere har en lenger nedbetalingstid for å redusere risikoen for at låntakeren ikke vil kunne betale tilbake lånet.

Kan jeg refinansiere et boliglån?

Ja, du kan refinansiere et boliglån. Målet med refinansiering av et boliglån kan være å få en lavere rente, en kortere nedbetalingstid eller å få en annen type lån, som for eksempel et fastrentelån, avdragsfritt lån eller boligkreditt. Her kan du lese mer om refinansiering av boliglån.

Hva skjer med restgjelden når jeg refinansierer?

Når du refinansierer, betaler du den eksisterende gjelden med pengene du låner gjennom refinansieringen. Om du velger å refinansiere all gjeld du har vil restgjelden derfor være null etter at refinansieringen er fullført.

Kan jeg refinansiere et lån med en dårlig kredittscore?

Det kan være vanskeligere å refinansiere et lån med en dårlig kredittscore, men det er ikke umulig. Vi hjelper deg å søke om refinansiering hos en långiver som tilbyr lån til personer med dårlig kreditt, men du må forvente å betale en høyere rente enn hva som er vanlig. Det kan også være at du må ha en kausjonist for å kunne refinansiere gjelden din. Les mer om omstartslån her.

1

Raskt

I våre samarbeidsbanker sitter det team som kun jobber med lånesøknader fra oss. Disse sakene blir prioritert slik at våre kunder skal få raske svar og tilbud om refinansiering av gjeld.

2

Trygt

Vi har jobbet med å innhente lånetilbud siden 1993. I dag er Eiendomsfinans landets største finansagent. Det er svært viktig for oss at du skal føle deg trygg og godt ivaretatt hele veien når du skal refinansiere gjeld.

3

Enkelt

Du får tildelt en fast rådgiver som følger saken din fra A til Å. Når vi har kartlagt dine ønsker og behov for refinansiering av gjeld, optimaliserer vi din lånesøknad mot de aktuelle bankene. Du forteller din historie kun en gang, vi gjør resten av jobben.

Samarbeidspartnere:

Logo BN Bank
Logo Sparebank1 SMN
Logo Skagerrak sparebank
Logo Skue Sparebank
Logo Sparebank 68 grader Nord
Logo Bluestep Bank
Logo Nordax Bank
Logo MyBank
Logo Balansebank
Logo Kraft Bank
Logo Instabank
Logo Svea
Logo Lea Bank
Logo you pluss
Logo Ya lånet
Logo Resurs
Logo Brage Finans