Refinansiering kredittkort

Refinansiering
av kredittkort

Det er mye å spare på å refinansiere og samle kredittkortgjeld.

Det lønner seg å refinansiere kredittkort

Kanskje har du brukt kredittkortet ditt litt for mye. Det kan oppstå situasjoner i livet der økonomien er ekstra krevende, vi skjønner det. Hvis det er tilfelle, kan du ha pådratt deg gjeld som vil bli dyr i lengden. Om du har flere kredittkort, er det egentlig irrelevant hva du har kjøpt med dem, eller brukt pengene til. Dersom du ikke har vært flink til å betale tilbake, kan kredittgjelden raskt komme ut av kontroll med høye renter, store månedlige summer og ulike gebyrer.

Det kan være en god idé å refinansiere kredittkortgjelden din for å redusere rentekostnadene.

Eksempel

SLIK KAN MAN SPARE 226.926,-
Kredittkort har som oftest en rente på 21-25%. Dersom man har 4 kredittkort og har brukt 50.000 på hver av disse, rente 22%, vil det over 15 år koste 459.012,- i kun renter. Ved å samle disse til ett forbrukslån på 200.000 og rente på 12% vil dette over 15 år koste 232.086,- i renter.

FAQ – dette lurer mange på:

Refinansiering uten sikkerhet

Banken kan gi deg rammelån når belåningsgraden er under 60 %. Det vil si at lånet er på maksimalt 60 % av markedsverdien på boligen din. Banken vil også vurdere dette fra kunde til kunde da det ikke er alle som kanskje bør ha en såpass stor fleksibilitet med sitt lån, men heller bør ha jevne nedbetalinger.

Hva menes med å refinansiere kredittkort?

Å refinansiere kredittkort betyr at du får et nytt lån som du bruker til å nedbetale de forskjellige kredittkortene. Du blir kvitt mange små lån, og sitter igjen med bare ett lån å betale ned.

Hvorfor er det mer oversiktlig?

Å samle den forskjellige gjelden du har i dag til ett lån er mer praktisk enn å ha flere banker å forholde deg til. Du slipper å huske å betale alle de forskjellige regningene. Èn regning å forholde deg til.

Hvor mye kan du låne?

Du kan refinansiere kredittkort for inntil 500.000,- uten sikkerhet. Drsom du har behov for å refinansiere en høyere sum, må du kunne tilby sikkerhet i eiendom. Da vil du få enda bedre betingelser ved å søke om et 2.prioritetslån. Du kan lese mer om 2. prioritetslån her.

Hvor lang løpetid kan du få?

Ved refinansiering av kredittkort kan du få inntil 15 års løpetid. Et godt råd er å lage ett budsjett. Da får du oversikt over hvor mye du kan nedbetale hver måned på lånet. Kanskje du klarer å nedbetale raskere enn innvilget løpetid? (løpetid=nedbetalingstid)

Hva er kriteriene for å søke?

  • Du har fylt 23 år
  • Du har ingen betalingsanmerkninger
  • Du har en bruttoinntekt over 250 000 kroner i året
  • Din samlede gjeld er under 5 x brutto inntekt

Refinansiere kredittkort
kalkulator

Legg inn din samlede gjeld som du har på alle dine kredittkort i dag. Sett renten på 14% og nedbetalingstid på maks 15 år. Se om det månedlige beløpet blir lavere enn hva du samlet sett betaler i dag (inkludert avdrag, ikke kun renter!) Rente fra nom. 7,99%. Renten varierer fra sak til sak.

Samarbeidspartnere:

Logo BN Bank
Logo Sparebank1 SMN
Logo Skagerrak sparebank
Logo Skue Sparebank
Logo Sparebank 68 grader Nord
Logo Bluestep Bank
Logo Nordax Bank
Logo MyBank
Logo Balansebank
Logo Kraft Bank
Logo Instabank
Logo Svea
Logo Lea Bank
Logo you pluss
Logo Ya lånet
Logo Resurs
Logo Brage Finans