Huslån

lån på anbud fra flere banker

Søk her for å se hvor mye du kan låne:

mor, far og barn på kjøkkenet

Hos oss får du gode råd og konkurransedyktige tilbud før ditt nye huskjøp. Fordelen ved å benytte oss når du skal søke om huslån eller finansieringsbevis, er at vi sjekker med flere banker. Sammen finner vi en fornuftig løpetid og det huslånet som passer dine ønsker og behov. Da unngår du å bruke tid på en rekke bankmøter, og du forholder deg til en fast rådgiver som kjenner din historie. Eiendomsfinans optimaliserer lånesøknaden og gjør hele jobben med å innhente lånetilbud fra aktuelle banker på dine vegne.

Du kan også lese mer på våre andre sider om mellomfinansieringrefinansieringsletting av betalingsanmerkningersamle dyre smålånomstartslånspesiallån og seniorlån.

Tips: Eiendomsmeglers oppgave vil alltid være å sikre høyest mulig salgssum for selger. Husk derfor at det er lurt å holde finansieringsbeviset ditt tett til brystet, slik at megler ikke vet hvor mye du har mulighet til å by. Be heller megler om å ringe oss for å få bekreftet budsummen.

Her kan du lese mer om finansieringsbevis

Lånetype

Antall år

4 416 kr. Per måned

Nom. rente (%)

Etabl.gebyr

Termingebyr

Terminbeløp

0 kr

Effektiv rente

-

Etabl.gebyr

1500 Kr

Kostnad

0

Termingebyr

50 Kr

Totalbeløp

0

Bedre rente på huslånet

Dersom du tror at renten på huslånet ditt ligger over snittrenten i markedet, er det fornuftig å ta en runde med banken først for å høre om de er villige til å justere den. Se Finansportalen for mer informasjon om huslånsrenter hos de forskjellige bankene, eller spør oss. Vi har svært god oversikt over bankmarkedet.

Dersom banken du har i dag ikke er villige til å gjøre justeringer på renten din, eller om endringene ikke er gode nok, kan det lønne seg å snakke med oss. Vi ser raskt om du kan oppnå bedre betingelser et annet sted, eller eventuelt forsikre deg om at renten du har i dag er god nok.

Enklere enn mange tror å bytte bank

Hvis vi finner ut at en annen bank er villig til å gi deg bedre rente,  mer fleksibel løsning eller et bedre produkt generelt, er det enkelt å flytte huslånet. Vi gjør hele jobben for deg, og guider deg gjennom prosessen. Alle som har bank-ID kan signere lånedokument elektronisk fra de fleste banker (gjelder refinansiering, ikke nytt kjøp). Ved bytte av kontoer tilbyr de fleste banker hjelp med overføring av f.eks avtalegiroer. Da fyller man ut et enkelt bankbytteskjema.

For å innhente lånetilbud på dine vegne vil vi ha behov for dokumentasjon på inntekt og gjeld. Vi må få tilsendt siste skattemelding, utskrift fra Gjeldsregisteret og siste lønnsslipp. Vi kan sende deg en lenke for å innhente dette automatisk.

Filip Audunhus rådgiver på boliglån

Rask saksbehandling

Hos oss får du tildelt en fast rådgiver som hjelper deg hele veien. Etter en hyggelig samtale med deg kartlegger vi din økonomiske situasjon.
Hva ønsker du?
Hvilke banker eller låneprodukt innen huslån passer for deg?

For raskest mulig saksbehandling hos oss, kan vi gi deg en lenke for å hente ut nødvendig dokumentasjon. Dette er dokumenter som skattemeldingen, lønnsslipp og informasjon fra gjeldsregisteret.

Forventninger/betingelser angående huslån

Samlet gjeld bør ikke overstige fem ganger samlet, årlig brutto inntekt. Lån kan innvilges inntil 85% av boligverdien/kjøpesum, realkausjon/sidesikkerhet aksepteres for eventuell manglende egenkapital.
For å få innvilget et nytt huslån må du ha:
– minimum 15% av kjøpesummen + omkostninger i egenkapital.
Du kan også velge sikkerhet i en annen eiendom. Det kan for eksempel være sikkerhet i foreldres bolig dersom du mangler egenkaptial.

LES MER OM KAUSJONIST HER

Nytt huslån før du selger din gamle bolig?

Dersom du ønsker å kjøpe ny bolig før du har solgt din gamle, vil du ha behov for mellomfinansiering. Vi regner ut hvor mye penger du kan låne på forhånd i eksisterende bolig. Du kan låne inntil 85% av verdien pr bolig. Dette gjelder også på den boligen du allerede eier, men skal selge. Altså kan du ikke regne med å få låne 100% av din oppsparte verdi/kapital.

Eksempel: Verdi på bolig er 6 millioner og huslån på denne i dag er 3 millioner. Du kan da maks ha lån + mellomfinansiering innenfor 85% av verdien som da blir 5,1 mill (6 mill x 85%). Du har allerede 3 mill i huslån og kan få 2,1 mill ekstra i mellomfinansiering.

Samarbeidspartnere:

Logo BN Bank
Logo Sparebank1 SMN
Logo Skagerrak sparebank
Logo Skue Sparebank
Logo Sparebank 68 grader Nord
Logo Bluestep Bank
Logo Nordax Bank
Logo MyBank
Logo Balansebank
Logo Kraft Bank
Logo Instabank
Logo Svea
Logo Lea Bank
Logo you pluss
Logo Ya lånet
Logo Resurs
Logo Brage Finans